Mersul pe bicicletă în Spania?FAQ pe permisul de conducere în Spania

Valabil de conducere în Spania

FAQ pe permisul de conducere în Spania

FAQ pe permisul de conducere în Spania

În Spania, pe lângă permisul de conducere spaniol, se aplică cele emise în țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European (Liechtenstein, Norvegia și Islanda).
Important: după 6 luni de când ați stabilit domiciliu in Spania, permisiunea de nu mai sunt valabile, iar tu trebuie pentru a obține unul spaniol, după ce îndeplinește cerințele și trece testele relevante.

INSCRIPCIÓN DEL PERMISO DE CONDUCCIÓN DE PAÍSES DE LA UNIÓN EUROPEA, ISLANDIA, LIECHTENSTEIN Y NORUEGA CANJE DEL PERMISO DE CONDUCCIÓN DE PAÍSES DE LA UNIÓN EUROPEA, ISLANDIA, LIECHTENSTEIN Y NORUEGA

Validarea un permis de conducere străin în Spania

Spania a semnat acorduri cu diferite țări ale lumii, pentru a facilita accesul la conducătorilor auto străini rezidenți în țara noastră. Țările cu acordul sunt:
Algeria, Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Macedonia, Maroc, Nicaragua, Paraguay, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina, Uruguay și Venezuela.Dacă aveți nevoie să schimbe permisul pentru unul valabil în Spania, accesați acest link la Departamentul de trafic.

https:Sede.DGT.gob.esestramites-y-multaspermiso-de-conduccioncanje-de-permisos

În cazul în care licența dvs. nu este valabilă în Spania

Pentru a avea și conduci motocicleta în Spania, aveți nevoie de un permis valabil în Spania. Cum m-am prins?
Acestea sunt diferitele tipuri de licențe motocicleta este în Spania:

Carnet Minimum age You can drive
AM 15yo to obtain it (18yo to ride a passenger) 2 or 3 wheel mopeds / quads.
A1 16yo 125cc bikes and scooters (15hp limit), 3 wheeled vehicles (20cv).
A2 18yo Bikes up to 48hp, or up to 96hp but mecanically/electronically limited to 48hp.
A 20yo Unlimited hp bikes. You need to be 21yo to ride unlimited 3 & 4 Wheel bikes and quads.
B 18yo to obtain it (21yo para poder llevar moto) Cars and bikes with the same limits as A1.

Veți avea nevoie de:

 • Domiciliul stabil în Spania.
 • Dacă sunteți un student, demonstrează că capacitate pentru o perioadă continuă de cel puțin șase luni pe teritoriul spaniol.
 • Să fi atins vârsta necesară.
 • Având în nici un impediment legal la conducere. Sau au trecut examenul psiho necesar pentru licența. Testul psiho este poate la orice centru de service autorizat, va costa in jur de € 45 și este format din: (intrebari despre istoricul medical, auscultare a inimii, pulmonare si a tensiunii arteriale, de încercare viziune, reflexe, teste de coordonare folosind un simulator)
 • Participarea la o școală de conducere să se pregătească pentru testele pe care le vor accesa licența motocicleta.
 • Fiind declarat apt de către Provincial sau Autoritatea de trafic local în teste teoretice și practice.

Documentația necesară

 • Formular Oficial.
 • Plata impozitului.
 • Card de National identitate, pașaportul spaniol, NIE sau Alien în vigoare.
 • Raportul de aptitudinea medicală, emis de un driver de Centru recunoaștere autorizat.
  Amintiți-vă că acest certificat are o valabilitate de 90 de zile.
 • curente de imprimare de 32 X26 mm.
 • Declarație scrisă nu a fost interzisă printr-o hotărâre judecătorească dreptul de a conduce autovehicule și motorete, sau supus intervenție sau suspensie deținute.
 • Declarație scrisă nu deține niciun alt permis de ședere eliberat fie în Spania sau în altă țară a UE, din aceeași clasă ca și solicitat.

Mai multe detalii pe site-ul Direcției Generale de Trafic) https://sede.dgt.gob.es/es/tramites-y-multas/permiso-de-conduccion/expedicion/

Reînnoirea permisului de conducere în Spania

Desde 2013, los extranjeros residentes en España deberán renovar sus carnets a partir de los dos años de residencia en España, y con la misma periodicidad que los españoles. Circular con un carnet caducado puede acarrear multas de 200 euros.
Los carnets AM, A1, A2, A, B tienen una vigencia de 10 años, 5 en el caso de que hayas cumplido los 65 años de edad.

Se recomienda que las solicitudes se cursen de través de las representaciones diplomáticas o consulares, pero pueden hacerse remitiendo a cualquier Jefatura Provincial u Oficina Local de Tráfico la siguiente documentación:

 • Talón-foto debidamente cumplimentado y firmado, con una fotografía.
 • Se puede solicitar en la representación diplomática o consular.Informe de aptitud psicofísica que será expedido por un médico del país donde se encuentre el interesado y visado por la Misión Diplomática u Oficina Consular de España en dicho país con una fotografía reciente del solicitante. Deberá especificar la aptitud para la conducción.
 • Copia del resguardo del pago de la TASA IV.3. El pago de la tasa puede realizarse a través de Internet (https://sede.dgt.gob.es/es/tramites-y-multas/pago-tasas/pago-de-tasas/) o mediante transferencia bancaria POR EL IMPORTE EXACTO en euros a la Jefatura Central de Tráfico, teniendo en cuenta lo siguiente.

Asigurare de motociclete din Spania, Estimat acum